Miben segíthetek?   •   Telefon: +36 70 542-2629   •   E-mail: Honlaptérkép

Rólunk, avagy miért éppen HAGYOMÁNYOSAN?

 

 
A környezetbarát szemlélet, nagyon szoros kapcsolatban áll a hagyományokkal. Gondoljunk csak bele, hogy éltek Eleink! Az élelmiszerek, a tisztítószerek, az edények, a ruházat, a házak…mind környezetbarát volt. Nem szennyezték sem a természetet, sem önmagukat! A házépítéshez csak természetes anyagokat használtak( vályog, szalma, fa, nád, kő, agyag, stb), úgy tájolták, hogy segítse a hőháztartást, mérete szerény, emberre, családra szabott volt. A berendezés és a használati tárgyak is természetes anyagból (agyag, vessző, bőr…) készültek.
A veteményesből nem vegyszerekkel, hanem növényekkel, űzték el a kártevőket (pl. uborka mellé bazsalikom, sárgarépa mellé zsálya…) 
Gyógynövényekből házilag készítetek kenőcsőket, ízletes teákat, finom üdítő italokat. 
És így tovább, és így tovább...

A
 hagyomanyosan.hu segítségével, ezt a szemléletet próbáljuk nap mint nap népszerűsíteni. 
Felhívni rá a figyelmet, hogy ez a mai modern világban is élhető életmód! Hogy nem kell lemondanunk, a komfortról, ha egészségesen, környezettudatosan és egyben a hagyományokat megőrizve szeretnénk élni. 
Ma is lehet konyhakertünk, amit nem vegyszerezünk (Kert hiányában, balkonládákban is összehozhatsz egy kis „konyhakertet” ) Télire pedig ott vannak a csíramagok. 
Vásárolhatunk helyi termelőktől vagy piacon.
Otthonunkban körül vehetjük magunkat olyan használati tárgyakkal, amik természetes anyagból készültek, és ezek nemcsak szépek, hanem egészségünkre ártalmatlanok is. 
Ma is lehetünk a szabadban, mehetünk kirándulni, gyűjthetünk gyógynövényeket (vigyázat a védett növényeket NE!), készíthetünk belőle mindenféle finomságot testünknek, lelkünknek.
És ez csak néhány példa, abból a rengetegből, amit könnyedén megtehetünk, magunk és környezetünk egészségére, Eleink iránti tiszteletből és gyermekeink jövője érdekében.

ÉLJ Te is hagyományosan a természet erejével!
 
 
Belépés
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Név:*
E-mail:*

Az Adatvédelmi Nyilatkozatot elolvastam és a "Feliratkozom" gomb megnyomásával elfogadom.

Adatkezelési nyilvántartási azonosító: NAIH-96282/2016.


Leiratkozom
hagyományosan.hu hagyományosan.hu
hagyományosan.hu
hagyományosan.hu