Miben segíthetek?   •   Telefon: +36 70 542-2629   •   E-mail: Honlaptérkép

Hagymalekvár recept

Hagymalekvár recept
Hozzávalók: 1 kg lilahagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 10 dkg barnacukor, 1 dl balzsamecet, 3-4 evőkanál csipkebogyólekvár.

Hozzávalók:
  • 1 kg lilahagyma
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 dl balzsamecet
  • 3-4 evőkanál csipkebogyólekvár

Vágjuk a megtisztított hagymát félbe, majd a szeleteljük vékony fél karikákra. Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasba, majd tegyük bele a felvágott hagymát. Közepes lángon pirítsuk addig, míg a hagyma szép barnára nem párolódik. Öntsük rá a cukrot, sózzuk meg, és tegyük bele a lekvárt. Állandóan kevergetve pároljuk még tíz percig, utána öntsük rá a balzsamecetet. Rotyogtassuk még pár percig, után szedjük át tisztára mosott lekvárosüvegekbe. Zárjuk le jól és állítsuk félre öt percig.

Aki szereti készítheti vörösborral, a lepirítás után kell hozzáönteni pár kortyot a száraz vörösborból.
Remekül kiegészíti a pástétomokat, sajtokat, de tálalhatjuk puliszkára, vagy grillezett húsok, sajtok mellé is.

/ Recept: Kaldeneker György /
 
 
Belépés
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Név:*
E-mail:*

Az Adatvédelmi Nyilatkozatot elolvastam és a "Feliratkozom" gomb megnyomásával elfogadom.

Adatkezelési nyilvántartási azonosító: NAIH-96282/2016.


Leiratkozom
hagyományosan.hu hagyományosan.hu
hagyományosan.hu
hagyományosan.hu