KEZDŐLAP ELÉRHETŐSÉGEINK SZÁLLÍTÁS ÉS FIZETÉS HAGYOMÁNYOKTERMÉSZETESEN


Argánolaj
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt argánolaj.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: ARGANIA SPINOSA OIL
1045 Ft/20 ml, 2365 Ft/50 ml
Ápolja az aknés, ekcémás bőrt. Ránccsökkentő hatású.A cellulitisz krémek fontos alapanyaga. Gyakran alkalmazzák neurodermitisz és pikkelysömör esetén, és napégés elkerülésére. Kellemes masszázsolaj. Kiváló alapanyaga a hajápolási termékeknek is.

Avokádó olaj

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt olaj. Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL.
1100 Ft/50 ml, 1650 Ft/100 ml, 4950 Ft/500 ml, 8800 Ft/1liter
Az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt, elősegíti a sejtmegújulást. Gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is.

Jojoba olaj

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt jojoba olaj. Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL
1210 Ft/50 ml, 2200 Ft/100 ml
A jojoba olaj kiválóan erősíti a bőr védelmi funkcióit, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát. Ellehetetleníti bizonyos mikroorganizmusok (pl. staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa és a candida albicans) életfunkcióit, valamint például az akné kialakulásában szerepet játszó baktériumokét is. Ezért az aknés bőrre szánt krémek fontos összetevője. Emellett azonban minden bőrtípus profitálhat a jojoba tartalmú krémekből, kiváló alapanyaga szemkörnyékápolóknak, hajápolási termékeknek is. Érzékeny bőrűek is használhatják, az érett, száraz bőr rugalmasságát javítja.
Kamilla olaj

A kamilla olaj a kamilla (Camomilla recutita) növényi olajban történő kivonatolásával jön létre. A kamilla olaj tulajdonképpen egy növényi kivonat, melyet mind önmagában, mind a krémekbe keverve hatóanyagként alkalmazhatunk. A mi kamilla olajunkat szójaolajban kivonatolták, melyet magas linolsavtartalom jellemez. Az olajat hozzáadott, gyulladáscsökkentő hatású bisabolol is gazdagítja.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: GLYCINE SOJA, CAMOMILLA RECUTITA, BISABOLOL
935 Ft/50 ml, 1650 Ft/100 ml
A kamilla gyulladáscsökkentő hatása miatt ezt az olajat elsősorban kézkrémekbe, popsikenőcsökbe, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő hatású, ill. ekcéma elleni készítményekbe ajánljuk.

Kókuszolaj


Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt, szűz kókuszolaj. A kókuszpálma termésének húsából préselt olaj szobahőmérsékleten szilárd, és 25-26 celsius fokon olvad. Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: VIRGIN COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL
1738 Ft/100g
A szűz olaj megőrzi a jellegzetes kókusz illatot és ízt. Gyorsan beszívódik a bőrbe, akár magában, akár kozmetikumok összetevőjeként intenzíven ápolja a száraz bőrt és hajat.

Kókuszolaj


Finomított, szagtalan kókuszolaj, melyet elsősorban szappanöntéshez ajánlunk.
INCI: COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL
1650 Ft/1000 ml
Körömvirágolaj



A körömvirágolaj a kerti körömvirág (Calendula officinalis) növényi olajban történő kivonatolásával jön létre. (Nem magjainak sajtolásával, mint ahogy azt széles körben helytelenül tudni vélik). A körömvirágolaj tulajdonképpen egy olajos növényi kivonat, melyet mind önmagában, mind a krémekbe keverve hatóanyagként alkalmazhatunk. A mi körömvirágolajunkat szójaolajban kivonatolták és antioxidáns hatású E vitamint adtak hozzá.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: GLYCINE SOJA OIL, CALENDULA OFFICINALIS, TOCOPHEROL
935 Ft/50 ml, 1650 Ft/100ml
A körömvirág gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatása miatt ezt az olajat elsősorban kézkrémekbe, popsikenőcsökbe, sebgyógyító és hámosító készítményekbe ajánljuk.

Kozmetikai olaj


Ez a kozmetikai olaj pálmazsírból és kókuszzsírból előállított, finomított növényi olaj.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
506 Ft/50 ml
Színtelen, szagtalan, nagyon jó beszívódóképességű, ezért a vele készült kozmetikumok nem csillognak a bőrön. Nem fény- és hőérzékeny. Elsősorban dekorkozmetikai készítményekbe, illetve a más növényi olajokra érzékeny bőrre készülő krémekbe ajánljuk (akár babaápolási termékekbe is). Minden bőrtípusra alkalmazható. Nagyon fénystabil, ezért napvédő készítményekhez is jól használható.

Ligetszépe olaj


Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt ligetszépe olaj.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: OENOTHERA BIENNIS SEED OIL
1078 Ft/50 ml, 1925 Ft/ 100ml
Különleges, gamma-linolensavat tartalmazó zsírsavösszetételénél fogva ez az olaj a kozmetikai készítményekben főként a száraz, hámló, gyulladt bőr ápolására alkalmas, valamint igen hatékony ekcéma, neurodermitisz és pikkelysömör kezelésére is. Jó hatásait pattanásos bőr esetén is tapasztalták. Fáradt, érett bőrnek is kiváló táplálást biztosít, elsősorban vadrózsaolajjal kombinálva.

Makadámia dió olaj


Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt növényi olaj.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL
660 Ft/50 ml, 1045 Ft/ 100ml
Kiválóan ápolja az érett, ill. a száraz, hámló, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrt. Jól beszívódik a bőrbe, regeneráló, bőrpuhító, simító, hidratáló hatású. Kedvelt masszázsolaj.

Mandula olaj


Kiváló minőségű, hidegen sajtolt növényi olaj.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL
825 Ft/50 ml, 1485 Ft/ 100ml
A mandulaolaj nagyon sokoldalúan alkalmazható, jól tolerálható alapolaj. Minden bőrtípusra alkalmazható, de elsősorban a száraz és az érzékeny bőr kedveli, babakozmetikumokban is biztonsággal használható. Kedvelt masszázsolaj is, decens illata miatt jó hordozója illóolajaknak is.

Neem olaj


Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt neem olaj. Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: AZADIRACHTA INDICA SEED OIL
1078 Ft/50 ml, 1650 Ft/ 100ml
A neem olajat a benne található antibakteriális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő, parazitaűző hatóanyagai miatt többek között a következő problémák esetén alakalmazzák: ekcéma, kipirosodás, pattanás, hegek, gyulladt bőr, csalánkiütés, pszoriazis, lábizzadás, körömgomba, korpa, tetvek, sömör és egyéb bakteriális és vírusos bőrbetegségek. Az indiai neem olaj olvadáspontja 23 fok közelében van. Színe világosbarnától a zöldesbarnáig terjedhet. Jellemzően erős szaga van, mely sokak szerint a pörkölt kávé, pirított napraforgómag, vagy a fokhagyma és mogyoró jegyeit hordozza. Ezt a szagot közel 20 kénvegyülete és illóolajtartalma adja. Tartalmaz még ezen kívül fitoszterolokat (campesterol, beta-sitosterol, stigmasterol) és azadirachtin triterpént is.

Sáfrányos szeklice olaj


Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt növényi olaj.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) OIL
550 Ft/ 100ml
A magas linolsavtartalom könnyűvé teszi az olajat, mely így kevésbé zsírozó hatású, nem filmképző, gyorsan, de nem igazán mélyen szívódik be a bőrbe. Ezek a tulajdonságok elsősorban a normál, ill. a zsíros bőr ápolására teszik alkalmassá ezt az olajat, de emellett helye lehet minden típusú bőr ápolásában, elsősorban testápolók, könnyű arckrémek alkotórészeként.

Sárgabarackmag olaj


Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó hidegen sajtolt növényi olaj.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL
1078 Ft/ 50 ml, 1925 Ft/ 100ml
A sárgabarackmag olaj széles körben használható, bababőrre is alkalmazható olaj. Kedvelt masszázsolaj, enyhe illatának köszönhetően illóolajok hordozója. A száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolószere.

Növényi szkvalen


A növényi olajak elszappanosíthatatlan összetevői közé tartozó, oliva bogyóból kinyert lipid. Adagolás: max. 20%Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: SQUALANE
770 Ft/ 20ml, 1650 Ft/ 50 ml
Természetes bőrrokon anyag; a bőr hidrolipid filmjének fontos összetevője a szkvalen. Az érzékeny bőrűek számára is biztonsággal használható. Kedvezően befolyásolja egy emulzió tulajdonságait, mert gyorsan terül, csökkenti a zsíros utóérzetet a bőrön, puhává, selymessé varázsolja a bőrfelszínt.

Szőlőmag olaj


Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó hidegen sajtolt növényi olaj.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL
1045 Ft/ 20ml, 2365 Ft/ 50 ml
A szőlő magjából az egyik legértékesebb olaj préselhető ki. Mivel a szőlőmagok csak 6-20%-ban tartalmaznak olajat, valamint hidegsajtolással ennek a mennyiségnek is csak a fele nyerhető ki, ezért a hidegen sajtolt szőlőmagolaj egyike a legdrágább olajoknak. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék pedig a luxusolajok közé tartozik. Könnyű, nem filmképző olaj, gyorsan beszívódik a bőrbe. Antioxidáns, sejtfalvédő hatása miatt a leggyakoribb „anti aging”, bőröregedésgátló olaj, az érett bőr és a szemkörnyék kitűnő ápolószere. A hidegen sajtolt szőlőmag olaj zöld színű, és borra emlékeztető illata van.

Vadrózsa olaj


Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, hidegen sajtolt vadrózsa olaj.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: ROSA CANINA (ROSE) HIP OIL
935 Ft/ 20ml, 2035 Ft/ 50 ml
A vadrózsa olaj kiválóan segíti a sejtmegújulást, ápolja a száraz, hámló bőrt, ideális a hegek kezelésére is. Transzretinolsav-tartalma támogatja a kollagéntermelődést és segít a bőr nedvességének megőrzésében. A vadrózsa olaj a száraz, érett, gyulladásra hajlamos arcbőrre szánt készítmények ideális hatóanyaga.
Figyelem! A vadrózsaolaj, azaz a csipkebogyó magjából préselt zsíros olaj nem azonos a rózsa illóolajjal. A vadrózsaolaj nem is rózsaillatú!