Miben segíthetek?   •   Telefon: +36 70 232-8721   •   E-mail: Honlaptérkép

Agyagok

Egyike a legősibb anyagoknak, amit külső és belső szépítkezésre is használunk. Feltölti ásványi anyagokkal a testet, nyirokelvezető és tisztító hatású.  Az agyag arctisztító kozmetikumok fontos természetes alapanyaga, de önmagában is kiváló bőrtisztító. Az oldalunkon található agyagok csak külsőleg, kozmetikai célra alkalmazhatóak!

Fehér agyag
Fehér agyag
Természetes, adalékmentes fehér agyag. Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: KAOLIN
495 Ft / 50g
700 Ft / 100g
db
Rózsaszín agyag
Rózsaszín agyag
Természetes, adalékmentes rózsaszín agyag.Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: ILLITE
495 Ft / 50g
700 Ft / 100g
db
Sárga agyag
Sárga agyag
Természetes, adalékmentes sárga agyag maszkokhoz, arctisztító készítményekbe, bőrradírokba. Elsősorban zsíros bőrre. Színezőanyagként is használható fürdőbombákba, szappanokba. INCI: ILLITE



495 Ft / 50g
700 Ft / 100g
db
Vörös agyag
Vörös agyag
Természetes, adalékmentes vörös agyag. Külsőleg! Kozmetikai alapanyag.
INCI: ILLITE
495 Ft / 50g
700 Ft / 100g
db
Zöld agyag
Zöld agyag
KÉSZLETHIÁNY!
Természetes, adalékmentes zöld agyag. Igen gazdag ásványi anyagokban és nyomelemekben, mint pl. a szilícium, vas, magnézium, kalcium, kálium, nátrium, cink, szelén vagy a kobalt. Külsőleg! Kozmetikai alapanyag. INCI: ILLITE
495 Ft / 50g
700 Ft / 100g
db

A kitermelés után az agyagot tűző napon szárítják, majd további felhasználástól függően különböző méretű szemcsékre őrlik. A nagy őrleményt nagy felületű pakolásokhoz, borogatásokhoz, fürdőkhöz, míg a finom őrleményt maszkok, szappanok készítéséhez, illetve belsőleg is használják.
A fehér agyag (kaolin) sebgyógyító, kiegyensúlyozó, és stimuláns hatású. Használhatjuk maszkokhoz, szappan készítéséhez, arctisztító készítményekbe, bőrradírokba, hintőpor helyet. Elsősorban érzékeny vagy száraz bőrre. A nagyon finomra őrölt fehér agyagot dörzsanyagként is használhatjuk fogkrémekbe.
sárga, a rózsaszín és a vörös agyagnak hasonló a hatása, színüket az eltérő mennyiségű vas-oxid tartalmuk határozza meg. Elsősorban tisztító maszkok alapanyagai, de felhasználhatóak fürdőbombák, szappanok színezésére is. A sárga agyag zsíros bőrre, a rózsaszín agyag száraz bőrre ajánlott.
Az ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag zöld agyag natúrkozmetikai jelentőségét tisztító, méregtelenítő, puhító, hámsejt eltávolító hatása adja. A több rétegű ásványi szerkezet minden más agyagnál erősebben vonzza magához a szennyeződéseket, így használata után a bőr megújult, puha és sima lesz. A zsíros, pattanásos bőrre rendkívül jótékony tisztító, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása miatt. Zöld színét a benne található réztartalmú anyagoknak köszönheti. Használhatjuk maszkként, vagy mattító hatás eléréséhez csekély mennyiségben adhatjuk bármely arckrémhez is.
Tipp:  Az agyagporral csak egyszerűen rászórva a megnedvesített kezünkre kenjük át bőrünket majd öblítsük le. Ezután használjunk a bőrtípusunknak megfelelő arcápoló krémet.  Vagy használhatjuk maszkként is: ekkor 2 EK agyagból víz, gyógynövényfőzet, vagy aloe vera hozzáadásával keverjünk csomómentes masszát. A maszkkal az arcunkon pihenjünk 10-15 percet, majd öblítsük le.

 
 
 
Belépés
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Név:*
E-mail:*

Adatkezelési nyilvántartási azonosító: NAIH-72376/2014.

Leiratkozom